Upphängning av hängmatta

HÄR hittar du samtliga produkter för upphängning-  både ställningar och krokar

En långsträckt båge

Hängmattan ska falla ner i en båge. Inte för sträckt och inte heller för böjd.
90% av hängmattans sträckta längd (ca 3,5 m) på 1.7 höjd är ett bra utgångsläge. Har du större avstånd så höjer du fästena. Du kan mäta med ett rep hur hängmattans längd hamnar mellan dina träd.

Inomhus Hängmattan behöver ingen stor ”egen” plats då den kan hakas upp och ned. Den kan hänga tvärs över ett rum. Krokar skruvas i massivt underlag. Easy Plus  för betong Jumbo krok för trä.

Utomhus  mellan träd  Med våra ”Smartropes” eller T-straps  har du en snabb och säker uppkoppling mot sommaren. Inga knutar – bara linda.

Ställningar är en lösning för dig som har sågat ner ALLA träden ! En fördel med ställningar är också att man kan flytta runt den i solen. Vi har ställningar i trä och även i stålrör.

Stålrörsställning ”Sumo- Grande” / Passar alla hängmattor

Bågformad träställning ” Olymp” / Passar alla tyghängmattor  – för näthängmattor behöver du en ännu större modell ”Troja”

För dig som inte har någon tomt alls Ta med hängmattan och gå mot närmaste park ,skog eller strand. Det är faktiskt både tillåtet och härligt. Du slipper fukt, fästingar och myror på marken.

Här på Lilla Essingen finns särskilda stolpar med krokar för allmänhetens egna hängmattor. Gillar vi….: )

På Balkong
Om du har en stor eller lång balkong : mer än 3,5 m där du kan fästa krokar på 1,5-1,7m höjd. Hängmattan måste nämligen kunna falla ner i en bra båge utan att du hamnar ner mot betonggolvet…. Om detta inte går- ge upp! – välj en hängstol istället. Annars: häng mattan inomhus .

Om du bara har ett enda träd - eller kanske en husvägg …så kan du gjuta en påle för det adra fästet . Annars funkar vårt stödben bra

Missing link” – stödben

Fixar tips

Egna pålar där du vill ha dem. Med en påle till får du en triangel för tre hängmattor.

Med lite list, handlag och tålamod kan du även bygga en ställning själv. Vi har en ritning som vi kan bifoga din hängmattebeställning- om du säjer till !

Karl- Erik byggde en helt egen lösning med utfällbart soltak…och skickade bilden till oss : )

Bygg en pergola och få så ett härligt hängmatteställe för flera.Impregnerat virke används i cementerad grund. Skruva i trapetskrokar på ca 1,70 m höd. Pålarna bör placeras 4 m från varandra. Så här gjorde vi på Rosenhill

Upphängning av hängstolar är ett annat kapitel : här