Upphängning av hängmatta

En långsträckt båge

Hängmattan ska falla ner i en båge. Inte för sträckt och inte heller för böjd.
90% av hängmattans sträckta längd (ca 3,5 m) på 1.7 höjd är ett bra utgångsläge. Har du större avstånd så höjer du fästena. Du kan mäta med ett rep hur hängmattans längd hamnar mellan dina träd.

Inomhus Hängmattan behöver ingen stor ”egen” plats då den kan hakas upp och ned. Den kan hänga tvärs över ett rum. Krokar skruvas i massivt underlagEasy Plus  för betong Jumbo krok för trä

Utomhus  mellan träd  Med våra ”Smartropes” eller T-straps  har du en snabb och säker uppkoppling mot sommaren. Inga knutar – bara linda. Karbinhake ingår

Om du bara har ett enda träd ,eller kanske en husvägg , så kan du gjuta en påle för det adr fästet . Annars funkar vårt stödben bra  The missing link

 

 

 

 

 

 

 

Bågformad ställning Olymp »

Ställningar är en lösning för dig som har sågat ner ALLA träden ! En fördel med ställningar är också att man kan flytta runt den i solen. Vi har ställningar i trä och även stålrör.

För dig som inte har någon tomt alls Ta med hängmattan och gå mot närmaste park ,skog eller strand. Det är faktiskt både tillåtet och härligt. Du slipper fukt, fästingar och myror på marken.  Här på Lilla Essingen finns särskilda stolpar med krokar för allmänhetens egna hängmattor. Gillar vi..

På Balkong
Om du har en stor eller lång balkong , mer än 3,5 m där du kan fästa krokar på 1,5-1,7m höjd. Hängmattan måste kunna falla ner i en bra båge utan att du hamnar för lågt. Om detta inte går- ge upp! – välj en hängstol istället: Borra en rejäl krok i balkongtaket. Annars: häng inomhus eller ta med dig hängmattan till parken.

Fixar tips

Så här gjorde Benny Johansson i Vellinge med tre hängmattor. Pålarna är numera påbyggda med fågelholkar : ) Bygga ställning själv Med lite list, handlag och tålamod kan du fixa en själv. Vi har en ritning som vi kan bifoga din beställning.

PergolaBygg en pergola och få så ett härligt hängmatteställe för flera.Impregnerat virke används i cementerad grund. Skruva i trapetskrokar på ca 1,70 m höd. Pålarna bör placeras 4,5 m från varandra.

 

Upphängning av hängstolar är ett annat kapitel : här