Maya Mediocre 950

kvadrat 4kvadratkvadrat2Pris: 950 krBeställ »
XLARGE MEXIKANSK NÄTHÄNGMATTA –   I BOMULL

Maya mediocre  är en stor näthängmatta från Mexico i bomull .Vräkig för 1 pers.  Men håller för flera om man anser att man  får plats. Den behöver 3,5-4m mellan krokarna på 1,7 höjd. Full längd ca 4,10 m. Väger 1,2 kg.

Det speciella med den mexikanska hängmattan är att den är gjord i ett flätat nät utan knutar

.Bomullstrådarna löper fritt kring varandra och hängmattsnätet och formar sig efter kroppen. Det ger ett synnerligen behagligt underlag som påminner om vattensängens.

Nätet är stadigt men eftergivligt. Den fördelar vikten över många trådar och bär flera hundra kilo. Man ligger inuti dessa hängmattor och man ramlar knappast ur. Du kan ligga kors likaväl som tvärs. Om du ligger snett över hängmattan, istället för längs med, öppnar sig hängmattan på bredden och underlaget blir nästan plant.

Trådverket kräver sin något varsamma hantering och tål knappast att kastas in i en nyponbuske eller att ligga i med nitade brallor. Näthängmattor är härligt luftiga då det är varmt. Nätet är av bomull och de uppfästande trådarna är i syntet. De torkar snabbt efter regn. Trots att de är stora att ligga i blir de små och behändiga ihopvikta;

bra ta-med-hängmatta.

Storlek och Bärighet

Bomullsnätet är mycket töjbart. Att ange näthängmattors storlek i antal personer som får plats, är svårt. Vill man klämma ner sig flera personer i denna näthängmatta så håller det visserligen men nätet blir spänt- och så kanske även det sociala läget i hängmattan..

Om du ska använda hängmattan som säng eller  är längre än 180 cm ska du  välja  en större modell Maya Matrimonio. som är  samma typ- lika lång men bredare. (Matrimonio materialvikt 1,8 kg Mediocre materialvikt 1,2 kg)

Färgval

Finns endast  i Enfärgat; naturvit

Naturvit o svart

 

Beställ »Pris: 950 kr