Maya Matrimonio udda färger

kvadrat 420170615_164813Pris: 1750 krBeställ »
XXLARGE MEXIKANSK NÄTHÄNGMATTA – bomull.   Den tveklöst skönaste.. : )

Flerfärgad: Här lägger vi upp bilder på några udda färger som vi har inne just nu juni 2022  curry, blå/vit, guacamaya

Mayahängmattan är töjbar. Du ligger på bredden snarare än längden. Vräkig för 1 pers.  Men håller för 350 kg om man anser att man  får plats så många.. ..bäst ligger man själv : ). Full längd ca 4,10 m. Materialvikt knappt 2 kg.Den behöver 3,5-4m mellan krokarna på 1,7 höjd.

Bomullstrådarna löper fritt kring varandra och hängmattsnätet och formar sig efter kroppen. Det ger ett synnerligen behagligt underlag som påminner om vattensängens. Nätet vävs för hand:

Nätet är stadigt men eftergivligt. Den fördelar vikten över många trådar och bär flera hundra kilo. Man ligger inuti dessa hängmattor och man ramlar knappast ur. Du kan ligga kors likaväl som tvärs. Om du ligger snett över hängmattan, istället för längs med, öpnar sig hängmattan på bredden och underlaget blir nästan plant.

Trådverket kräver sin något varsamma hantering och tål knappast att kastas in i en nyponbuske eller att ligga i med nitade brallor. Näthängmattor är härligt luftiga då det är varmt. Nätet är av bomull och de uppfästande trådarna är i syntet. De torkar snabbt efter regn. Trots att de är stora att ligga i blir de små och behändiga ihopvikta;bra ta-med-hängmatta.

Storlek och Bärighet

Bomullsnätet är mycket töjbart. Vill man klämma ner sig 4 st personer i en mindre näthängmatta så håller det visserligen men nätet blir spänt- och så kanske även det sociala läget i hängmattan.. Att ange näthängmattors storlek i antal personer som får plats, är svårt. Denna ”extra stora- matrimonio” är heller inte för stor för en person, nätet drar i hop sig, du får en rymlig hängmatta och ett smidigt och mjukt nätunderlag. Om du ska använda hängmattan som säng och  är längre än 1,8 ska du  välja  denna modell.

”Curry”…occragul

”Caribe” melerad blå-turkos-grön/ slut på lager juni 2021

blå-vit  -zig-zag

…..

….

Beställ »Pris: 1750 kr