Maya Manjana – syntet

Mamba2015-07-13 16.29.47Pris: 1650Beställ »
XLARGE MEXIKANSK NÄTHÄNGMATTA —  100%  SYNTET

”Mamba” är en stor brons/svart näthängmatta i syntet.

Syntet är färghärdig och trådarna är mer slitstarka än bomull .Färgerna är intensivare och mer glimmriga än bomull. Den torkar fort – om den ens blir blöt. Det blir dock  ett  stummare underlag än bomull.  Som vissa uppskattar som fasthet. Om du tidigare har haft en Mayahängmatta i bomull bör du nästan pröva skillnaden. För det är olika.

Det speciella med denna  hängmatta är att den är gjord i ett flätat nät utan knutar .Formbar och töjbar. Du ligger på bredden snarare än längden. Vräkig för 1 pers.  Men håller för flera om man vill det. Den bär faktiskt 350 kg.

Full längd ca 4,10 m. Materialvikt 1,8 kg.Den behöver 3,5-4m mellan krokarna på 1,7 höjd.

Nätet är stadigt men eftergivligt. Den fördelar vikten över många trådar och bär flera hundra kilo. Man ligger inuti dessa hängmattor och man ramlar knappast ur.

I Manjana ligger du snett över hängmattan, eller helt på bredden,  istället för längs med, Då öppnar sig hängmattan på bredden och underlaget blir nästan plant.

Trådverket kräver sin något varsamma hantering och tål knappast att kastas in i en nyponbuske eller att ligga i med nitade brallor. Näthängmattor är härligt luftiga då det är varmt.  De torkar snabbt efter regn. Trots att de är stora att ligga i blir de små och behändiga ihopvikta;..

….

Beställ »Pris: 1650