Bästa sovstället i trädgården

Att sova under bar himmel i mörka varma nätter är förstås underbart. Nu har vi hängmatteväder som heter duga. Den bästa sovhängmattan är Maya Matrimonio.  Får man inte ont i ryggen av att sova i hängmatta? undrar många. Svaret är verkligen nej. Om man har en stor mayahängmatta så ligger man på tvären och får ett plant underlag.  Den är gjord av ett flätat nät som ger ett följsamt underlag som behövs då man ligger många timmar i hängmattan.  Den spänsten får man aldrig i tyghängmattor. Det finns ingenting som stramar. Man ligger i luften som på ett löv.  Näthängmattans konstruktion är genial och tryckfördelningen optimal. Man känner sig buren . Och omsluten. ” Som att vaggas i sin moders famn” säjer man i Mexico.  Jag har själv haft mayahängmatta som min enda säng i över ett år.  Oftast tar det en natt eller två att vänja sig vid grejen. Men så kan det vara när man byter sovplats.

Man bör ha ett myggnät om man är uteliggare. Vi har fantastiska sådana som mexikanarna själva använder. Specialsytt för hängmattor. Man sätter bambukäppar i sidorna för att skapa ett rum och en rymd inuti. Och ”väggarna” går ner i backen. Även om det inte är så mycket mygg så kan det finnas flugoroch getingar . Många upplever det också som ett skirt men skyddande hölje då man sover ute.

Efter några nätters sovande bland träden-  blir man som ett med naturen- Magi- upplever jag.  Så jag vill verkligen  uppmana alla att pröva. En tyghängmatta duger. Men näthängmattor är bäst.

Detta inlägg är publicerat i Råd & Tips. Bokmärk permalink. Stängt för kommentarer och trackbacks.