Om Företaget

”Stora Famnen Hängmattor AB ” direktimporterar hängmattor och hängstolar från Sydamerika sedan 1995. Äldsta hängmatteföretaget  i Sverige. Och det hade vi aldrig varit om vi inte hade bra produkter och bra service . Det är din garanti.

Du har säkert sett oss på Urkultfestivalen, Falu Folkmusikfestival, marknader på¨Gotland, Möbelmässan, Formex och Trädgårdsmässan. Du har möjligen även hört vår medverkan i  P1 ”kropp och själ” eller  musik i ” Metropol”. Och du har kanske besökt oss på Rosenhills Trädgård på Ekerö där vi hade vårt hängmattehögkvarter i många år med både kaninkollo och  hängmattehotell : ) …. Och du har garanterat under åren sett våra produkter i massor av inredningstidningar och TV.

Vi  återförsäljer till andra butiker.  För partipriser  råd och tips vänligen kontakta oss per tel eller mail.

Vi har erfarenhet och bra ideer för hängmatteprojekt. Vi lånar ut hängmattor och ställningar till fotograferingar och filminspelningar. Vi har massor med pressbilder på hängmattor för utlån. Vi förser rehabiliteringen i Örebro med hängmattor. Och har samarbete olika kommunala bibliotek som hänger hängmattor i stadsparker.

Vi har  inte bara bra produkter. Vi har shyssta produktionsvillkor också - det vill säja hedervärda leverantörer. Våra hängmattor vävs inte av barn.  Större delen av de mexikanska hängmattorna kommer från bra kvinnokooperativ. De brasilianska hängmattorna är till största delen via leverantören ”Amazonas”  som arbetar miljövänligt rätt igenom och bidrar till sociala projekt i Brasilien.

Hängmattan REKO är vår egen ekologiska fairtrade satsning i Mexiko. Det är en stödverksamhet där merparten av vinsten går till tillverkaren.  Vi har under många år gett bidrag till  ”Pina Palmera” som är en handikappverksamhet  i Mexico.  Och Stora Famnen Hängmattor har köpt  5 uråldriga tallar  för gammelskogens bevarande genom ettklickförskogen.  Vi har donerat många hängmattor till barnkolonier, hundrastgårdar, och sociala projekt som vi stödjer.  Snart kommer vi att hänga hängmattor för hemlösa som behöver dagvila i Stadsmissionens lokaler. Med detta vill vi säja att när du handlar av just oss – så hjälps vi åt att sprida goda ringar på vattnet… : )

Måånga är de kunder som åkte till oss för att köpa en hängmatta och blev kvar i långa samtal om livet, politiken, estetiken. Nästan varning att komma till butiken lågsäsong när vi är understimulerade och vill  diskutera..: )

Vänliga Hälsningar

Gunilla Boivie – hängmattsdirektör  och bloggare……..: ) ..

Vi ses hos Hängmattans vänner på FB - här finns bilder från kunder, tips och filosofi.

 

”Stora Famnen Hängmattor AB ”

Postadress: Blackebergsplan 7, 168 49 Bromma

Besöksadress: Vinjegatan 5 i  Blackeberg

08-15 81 24

info(at) storafamnen.nu