Corona och förseningar…: (

Måndag 6/ 7 kommer Tyghängmattor Paradiso, Rio,  Barbados, upphängningsband, krokar, träställningar . Utskick av beställningar sker från eget lager via Postnord och ni har i så fall hängmattan inom v 28.

Senast Tisdag  14/7 kommer Näthängmattor Maya i bomull och syntet, Bästa Siesta bomull, Santa Maria, 

Vi har större  efterfrågan än normalt  och senare  leveranser än normalt. Det är inte kul för någon. Och det mesta verkar bero på Corona. Vissa hyllor gapar tomma och vi har kö på nästa leverans som vi inte säkert vet när den kommer….en jättestress för en så tjänstvillig hängmatteförsäljare som jag är. Det är svårt att begära att kunder ska vänta just vad gäller hängmattor. Sommaren är kort. Oavsett.  Det vet vi.

25 juni  Det börjar bli skrämmande tomt på hyllorna…Till råga på eländet har våra telefoner krånglat idag. Glädjande är att jag har direktkontakt med både leverantörerna från Mexiko och från Brasilien via Tyskland. Så till 90 % säkerhet kommer det massor av hängmattor om en vecka…: )..dvs i slutet på v 27.

Jag tar inte emot kunder inne i lokalen den här sommaren.  Tycker inte att man ska  träffas i små utrymmen inomhus i dessa tider. Och 2 meter blir lätt en halv meter när man pratar och glömmer av sig ( så mycket som jag pratar) . Så jag har öppet via en fönsterlucka. Som en kiosk. Om någon hade sagt detta till mig förra säsongen hade jag trott att det var ett skämt. Men det funkar. Och jag tycker på det sättet att Stora Famnen Hängmattor  har gjort vad man kan för att reducera smittspridning.

26 juni fredag var jag inne en sväng i butiken i morse för att hämta en fläkt. Sen ringde alla och ville att jag skulle komma tillbaka….I dag är det stängt i butiken pga höbärgning . Alltså här på gården  där jag bor. Men också för att jag inte har så mycket kvar att sälja.. Finns några tyghängmattor Barbados Black och blå. Florida turkos, en Brasiliana brun. Näthängmattor : Manjana syntet . Carmen. Santa Maria. Nirvana. Hängstolar finns Goa tyg svart, blå  och 2 st flerfärgade.   Upphängningsrepen är helt slut men skruvar o krokar finns. Mayahängmattor i bomull är tvärslut. Jag har tom sålt från min privata samling.

Jag är förstås i butiken ordinarie  öppettider 14- 18 ti, on och to. Även om jag knappt har något kvar att sälja…

Smsa därför innan så att vi säkert vet att vi har den hängmatta du kommer för att köpa.

30/6 tisdag Hängmattorna från Mexico är nu helt säkert  skickade. De gick i lördags och kan komma vilken dag som helst. Flygfrakten över Atlanten verkar inte fördröjd. Möjligen kan det ta tid på flygplatsen att lasta. I Mexico är det många anställda som hellre stannar hemma än att ge sig ut. Folk är rädda för coronasmittan. Och vana att ta eget ansvar även vid översvämmningar och orkaner. Men hängmattetillverkningen är inte påverkad. De görs för hand i hemmen. När varorna väl har kommit till Arlanda så ringer de oss och vi förtullar på nätet. Det är just nu ingen tullavgift på hantverk från Mexiko. Men det är förstås 25% införelsemoms som ska deklareras. Ganska ofta har vi problem med att tullen vill in i alla dessa mystiska vita säckarna  från Mexiko. Och då får vi vänta. Inte sällan är flera hängmattor sönderskurna. Och då blir Stora Famnen arg. Om hängmattorna kommer på lördag åker vi själva ut till  Arlanda och hämtar. Det är bråttom nu.

1 /7 onsdag  Inga leveranser denna vecka. Jag blir tokig. På måndag 6 juli kommer  i alla fall tyghängmattor , upphängningsband och några träställningar. De mexikanska näthängmattorna tycks ha fastnat i Mexiko city. De är bokade för vidaretransport till Europa först den 9 juli . Dvs om en vecka !!!  Jag tror inte att det kan vara sant och håller på att ringa Lufthansa cargo.

Med vänliga hälsningar  / Gunilla